Laimėjome konkursą!

Buvusios mokyklos sporto aikštelė bus atnaujinta, vėl žaisime krepšinį.

Skelbiami bendruomenės idėjų atrankos rezultatai – laimėjo Žemaitkiemio miestelio bendruomenė

Gegužės – birželio mėnesiais vyko bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atranka. Laimėtoją lėmė gyventojų balsai. Daugiausia simpatijų pelniusios idėjos įgyvendinimas bus finansuojamas Ukmergės rajono savivaldybės biudžeto lėšomis, kai Taryba patvirtins projektą.

Iš viso buvo pasiūlytos 7 projektų idėjos. Jas vertino Savivaldybės mero potvarkiu sudaryta konsultacinė darbo grupė. Visi gyventojų pasiūlymai dėl bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai ir viešajai infrastruktūrai gerinti ir kurti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašo reikalavimų, buvo patvirtinti.

Beveik mėnesį trukusiame balsavime, iš viso buvo gauti 1875 ukmergiškių balsai (apklausos rezultatai, prieš patikrinimą pagal tvarkos aprašo nuostatas).

Iš septynių balsavimui atrinktų iniciatyvų daugiausia Ukmergės rajono gyventojų simpatijų pelnė Žemaitkiemio miestelio bendruomenės projektas „Buvusios mokyklos stadionas – ir kasdienybei, ir šventei“. Šio projekto tikslas – atnaujinti Žemaitkiemio miestelyje buvusio mokyklos stadiono (asfaltuotos) krepšinio aikštelės dangą ir įrangą, nes ji susidėvėjusi ir ją būtina keisti. Tikimasi, kad krepšinio aikštelės įrengimas prisidės prie bendruomenės sutelkimo ir paskatins jaunimo užimtumą bei fizinį aktyvumą.

Už tai, kad rajono biudžeto lėšomis būtų įgyvendinta būtent ši, pačių gyventojų pateikta iniciatyva, balsavo 434 rajono gyventojai (rezultatas, po patikrinimo pagal tvarkos aprašo nuostatas), t.y. dauguma visų balsavusiųjų. Pagal Ukmergės rajono savivaldybės bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašo nuostatas, savivaldybės administracija įgyvendins daugiausiai, bet ne mažiau kaip 300 rajono gyventojų balsų gavusį ir Tarybos patvirtintą projektą. Kiti pateikti projektai (po patikrinimo pagal tvarkos aprašo nuostatas) nesurinko daugiau nei 300 balsų.

Dėkojame visus palaikiusius idėją, ačiū visiems.

Parašykite komentarą