Kviečiame žaisti krepšinį

Žemaitkiemio miestelyje šventė – buvusiame mokyklos stadione atidaryta nauja 350 kv. m. ploto krepšinio aikštelė. Čia žaisti krepšinį, rengti įvairias varžybas galės ne tik Žemaitkiemiečiai bet ir aplinkinių Valų, Medinų, Klepšių, Antatilčių ir Martnonių kaimų gyventojai bei vasarą į šį kraštą atvykstantys poilsiautojai, svečiai.

Tikimasi, kad naujoji krepšinio aikštelė prisidės prie dar didesnio bendruomenės sutelkimo ir paskatins jaunimo užimtumą bei fizinį aktyvumą.

Šia neatpažįstamai atnaujinta vieša erdve kartu su žemaitkiemiečiais pasidžiaugė ir Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, administracijos direktorius Darius Varnas, Žemaitkiemio seniūnė Rita Mikutienė, Žemaitkiemio bendruomenės pirmininkė Danutė Užkurėlytė, UAB „Transresta“ direktorius Arūnas Kaselis ir už transportą šioje įmonėje atsakingas vadovas Vaidas Bakanauskas bei kt.

Naujoji krepšinio aikštelė atsirado Žemaitkiemio bendruomenės ir ypač jos pirmininkės – D. Užkurėlytės pastangomis bei rūpesčiu. Jau daugelį metų žemaitkiemiečiai suko galvas, kaip atnaujinti sovietmečio laikų krepšinio aikštelės susidėvėjusią dangą bei įrangą. Jiems tai pavyko padaryti šiemet, pasinaudojant Ukmergės rajono savivaldybės jau antrus metus iš eilės įgyvendinamo dalyvaujamojo biudžeto lėšomis.  Dalyvaujamasis biudžetas – tai būdas, kartu su gyventojais spręsti dėl viešųjų lėšų panaudojimo, kai gyventojai patys siūlo idėjas rajonui ir balsuodami renka labiausiai patikusias.

Bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atranka Ukmergėje šiemet vyko gegužės-birželio mėnesiais. Iš viso buvo pasiūlytos 7 projektų idėjos. Jas vertino Savivaldybės mero potvarkiu sudaryta konsultacinė darbo grupė. Laimėtoją lėmė gyventojų balsai. Už originaliausią, įdomiausią ir labiausiai reikalingą bendruomenei projektą balsuoti galėjo 16 metų sulaukę ir Ukmergės rajone gyvenamąją vietą deklaravę gyventojai. Iš visų 7 balsavimui atrinktų iniciatyvų daugiausiai Ukmergės rajono gyventojų simpatijų pelnė Žemaitkiemio miestelio bendruomenės projektas „Buvusios mokyklos stadionas – ir kasdienybei, ir šventei“.

Pagal Savivaldybės tarybos 2020 m. gruodžio 21 d. patvirtintą „Bendruomenės iniciatyvų, skirtų gyvenamajai aplinkai kurti ir plėsti, projektų idėjų atrankos ir finansavimo tvarkos aprašą“ šiai iniciatyvai įgyvendinti iš Savivaldybės biudžeto,Viešųjų erdvių atnaujinimo programos buvo skirta 20 tūkst. eurų.

Žemaitkiemio miestelio krepšinio aikštelės atnaujinimo darbus atliko UAB „Transresta“. Pasak jos atstovų, senosios krepšinio aikštelės asfalto danga buvo paklota be jokio pagrindo, tiesiog ant juodžemio. Nugramdę visus asfalto likučius, įmonės specialistai pirmiausia paklojo šalčiui atsparų smėlio ir žvyro mišinį, ant jo dar užpylė skaldos ir tik tada paklojo naują asfalto sluoksnį. Aikštelėje atliktas jos ženklinimas, pastatyti nauji krepšinio stovai, suoliukai.

Didelis  ir nuoširdus AČIŪ visiems balsavusiems už Žemaitkiemio miestelio bendruomenės idėją.

Parašykite komentarą